Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ukončení

Obracím se na vás všechny, kteří jste spjati se Sportovním klubem ELÁN Prostějov s prosbou o spolupráci.

V roce 2000 jsme založili tento klub, abychom mohli oficiálně zabezpečit činnost svou, ale hlavně VOLEJBALOVÉ LIGY v Prostějově. Společným úsilím se nám to podařilo. Vytvořili jsme stanovy, zaregistrovali jsme se na Ministerstvu vnitra, u ČSÚ (Českého statistického úřadu) získali IČO, stali se členy ČSTV (Českého svazu tělesné výchovy), ČSRS (Českého svazu rekreačního sportu) a vše fungovalo.

 Čas plynul, SAZKA se dostala do problémů, čímž ČSTV přišla o velké peníze a byl konec všem dotacím a my přešli pod hlavičku Sokol I Prostějov. SK ELÁN jsme nechali žít, i když jen tak v ústraní (možná z mé lenosti či nostalgie). Nebylo to nic proti ničemu. Dotace od ČSTV jsme nedostávali, my nikomu nic neplatili, tak proč to rušit.

Dnešní doba nám však přinesla nové věci:

a)    od 1.1.2014 platí „Nový občanský zákoník“,

b)    podle něj se musí změnit název sdružení,

c)     dále se musí změnit stanovy sdružení,

d)    dotace na činnost sdružení nejsou a nebudou,

e)    sdružení bude platit příspěvky za členy.

   Toto všechno nás přimělo k tomu, abychom přistoupili ke zrušení Sportovního klubu ELÁN Prostějov.

Abychom mohli toto uskutečnit, musíme vystoupit z ČSRS, ČSTV a ukončit činnost klubu. K tomu je potřeba notářsky ověřené usnesení valné hromady klubu.

 Aby se valná hromada mohla usnášet, musíme mít dostatečnou účast členů. Na soupisce však máme členy, kteří se činnosti klubu neúčastní – ale nepožádali o ukončení členství v SK.

  Proto vás chci požádat buď o vyjádření se, zda se valné hromady ke zrušení klubu chcete zúčastnit (termín teprve určíme) nebo mi zašlete žádost o ukončení členství v sportovním klubu. Vzhledem k času vás žádám o co nejrychlejší zaslání podepsané žádosti (budu vděčný, pokud budou naskenované) na moji adresu. Datum navrhuji uvést v rozmezí 1.9.2013 až 20.12.2013, ať můžeme v roce 2014 už počítat jen s opravdu aktivními. Do 24.1.2014 mám odevzdat statistiku na ČSTV, nyní vlastně ČUS. Do té doby bych potřeboval aspoň vaše vyjádření e-mailem, popř. sms-kou.