Jdi na obsah Jdi na menu
 


Liga

 

V roce 1991 se parta lidí hrajících volejbal pro zábavu rozhodla uspořádat v Prostějově jedinečnou soutěž – “ Volejbalovou ligu smíšených družstev ”.
Pod vedením Miloše KADANÍKAkterý obstaral jak prostory, tak finanční zabezpečení této soutěže, se založil
Volejbalový klub JUNIOR
, podle něhož se soutěž pojmenovala "Junior Cup". Soutěž byla připravena pro deset družstev. Milošovi s organizací pomáhal Stanislav MAREK
    První ročník soutěže byl uspořádán v tělocvičně Domu dětí a mládeže na Vápenici v letech 1991 – 1992. I další dva ročníky proběhly v této tělocvičně. V roce 1994 se soutěž přestěhovala do tělocvičny SOKOL II “U kalicha”. Zde se odehrály dva ročníky. Poté se liga přesunula do tělocvičny ZŠ v Palackého ulici .
    V roce 1996 předal Miloš štafetu organizátora  Martinu HÁJKOVI. Tomu pomáhal Viťa HÉL. I v kantýně se vystřídali barmani Jitka PŘÍVĚTIVÁ, Dušan PŘÍVĚTIVÝ, Alena VLACHOVÁ, Karel VLACH.
    Od roku 2000 ligu organizačně zabezpečuje Viťa HÉL. Ten založil nový - oficiální oddíl - Sportovní klub ELÁN Prostějov. I liga dostala nový název - 
HANÁCKÁ VOLEJBALOVÁ LIGA - HANÁ CUP - PROSTĚJOV ". V kantýně převzal žezlo Jarda GRÉZL.
    V roce 2001 se naše družstvo SK ELÁN poprvé zúčastnilo i Celostátního finále smíšených družstev 
v Praze, kde úspěšně reprezentovalo prostějovský volejbal.
   U veřejnosti je tato soutěž velmi oblíbená a pro velký zájem vznikla i II. liga pod vedením Jirky MARVANA a později Pavla DOPITY. V roce 2001 došlo k propojení obou soutěží.  Tím se liga postupně rozšířila až na současných 30 družstev, tedy více než tři sta hráčů a hráček. Od jedenáctého ročníku se obě ligy hrají na hale SportCentrum.